De Algarve

 

     
     

►  Me Home

►  Tarieven

►  Voowaarden

►  Extra Services

►  De Algarve

►  Foto`s

  Reserveren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Met een gemiddelde van 12 zon uren per dag, is de Algarve n van de meest weerbestendige regio's in Europa. Er is nauwelijks een andere kuststreek denkbaar, waar zo'n uitgebalanceerd klimaat heerst. In de zomer is het niet te heet en de winters zijn mild en aangenaam. In feite een ideaal gebied, waar het het hele jaar goed toeven is.
Langs de gehele kust vinden we prachtige witte zandstranden met schoon zeewater om in te zwemmen.
Overal leuke restaurants en barretjes. Winkeltjes met Portugees aardewerk en lekkere lokale specialiteiten.
Behalve zonnen en uitrusten, kan u vanuit uw accomodatie ook uitstapjes maken. Alle mooie plaatsjes in de Algarve zijn snel te bereiken via de (filevrije!) snelweg die langs de kust loopt.

Natuur.
Ook voor de natuurliefhebbers is de Algarve aantrekkelijk.
Afhankelijk van het seizoen kan u volop genieten van bv. bloeiende amandelbomen, de geurige sinaasappelboomgaarden, de oogst van de olijven en de alfarobes.
Elk seizoen heeft zo zijn eigen bloeiende planten en bloemen.
Vogelliefhebbers: vergeet vooral uw verrekijker niet! Hier kan u ook buiten het natuurreservaat nog roofvogels spotten. Ook de ooievaars zijn nog ruim aanwezig en nestelen zich graag op torens en telefoonpalen.
Wie van wandelen houdt, kan zijn hart ophalen. Lekker makkelijk langs het strand of stoer in de heuvels. Indien gewenst kan een gids u begeleiden en uitleg geven over planten en dieren.

Omgeving
Vanuit de villa kan u van alles ondernemen.
In de informatiemap vindt u een keur aan mogelijkheden voor een dagje uit of een etentje buiten de deur.
Ook voor de sportievelingen is alles mogelijk: golf, mountainbiken, jet-skin, karten, een quad rit, etc...
Wil u liever dolfijnen kijken op zee? Een jeepsafari met picknick in de heuvels?
In de Algarve kan meer dan u denkt!

Santa Catarina:
Een klein slaperig dorpje gelegen in de oostelijke Algarve, ca. 10 km verwijderd van zowel Tavira als het vissersplaatsje Olho. Het typisch Portuguese Moncarapacho met haar pittoreske kerkje en pleintje liggen op 5 km afstand. In de omgeving vindt men alle faciliteiten die bijdragen aan een heerlijke vakantie in een rustige omgeving: het strand, de golfbanen, de heuvels, de plaats Tavira, en de stad Faro. Alles op korte afstand. De luchthaven van Faro licht op slechts 30 min. rijden. Santa Catarina is een ideale basis voor zowel uitstapjes als een ontspannen verblijf bij het zwembad, met alle comfort bij de hand.

Tavira:
Een mooi authentiek visserstadje gelegen aan de monding van de Squa, met voor de kust enkele rustige strandeilandjes. Het is n van de charmantste steden van de Algarve met een typische en gevarieerde architectuur. De 37 kerken van Tavira en de zoutziederijen zijn het bekijken waard. .. om daarna op een terrasje te genieten van een glaasje lokale wijn.

Olho:
Pittoresk stadje, zonder massatoerisme, met heel veel Arabische invloeden. Aan de leuke boulevard met terrasjes en restaurant is het heerlijk toeven in het prachtig aangelegde park. In het centrum met zn smalle straatjes is er een keur aan aparte winkeltjes.

Stranden:
In de directe omgeving van Quelfes liggen de mooiste stranden op verschillende eilandjes waar u naartoe gebracht wordt door watertaxis. Ze zijn nog niet zo drukbezocht als de bekendere stranden zoals bv. bij Vale do Lobo en Albufeira.

Ria Formosa:

Een prachtig natuurgebied (18.000 ha) met natuurlijke lagunen die door zandbanken tegen de zee worden beschermd. In het gebied vlakbij Tavira vindt 90 % van de totale oester- en mosselvisserij van Portugal plaats. Voor vogel liefhebbers is het ook de moeite waard om een bezoek aan dit park te brengen voor de reigers, ooievaars (ook zwarte), sterns, jan-van-gents en ijsvogels!

 


.